Учасниця гурту Pussy Riot Марія Альохіна, яка відбувала покарання у нижегородської колонії, в понеділок вийшла на свободу по амністії, повідомив її адвокат Петро Заікін.

«Марія Альохіна вийшла на свободу. Всі документи оформлено і підписано», - сказав він.

За словами адвоката, у понеділок о восьмій годині ранку його викликали в колонію, де в його присутності Альохіній повідомили про звільнення. Він уточнив, що, швидше за все, вже сьогодні вона відправиться на потязі додому, повідомляє РІА «Новости».

П'ять дівчат в кінці лютого 2012 року прийшли в храм Христа Спасителя в Москві і, одягнувши маски, провели так званий панк-молебень. Відеоролик з виступом був викладений в інтернеті і викликав великий суспільний резонанс. Поліція затримала трьох учасниць акції - Марію Альохіну, Надію Толоконникову і Катерину Самуцевич, яких Хамовницький суд Москви 17 серпня 2012 року засудив до двох років колонії загального режиму за хуліганство. Мосміськсуд 10 жовтня змінив покарання Самуцевич на умовний. У травні 2013 року Мосміськсуд визнав законним вирок учасницям панк-гурту Pussy Riot, засудженим на два роки ув'язнення за хуліганство.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

116