ДАІ Києва попереджає, що блокування транспортних комунікацій, доріг, шляхів сполучення тягне за собою кримінальну відповідальність, повідомляє прес-служба столичної Державтоінспекції.

У ДАІ зазначили, що в деяких ЗМІ з'явилися заклики до громадян України найближчим часом виїхати на транспортних засобах в урядовий квартал (вулиці Банкова, Лютеранська, Грушевського, Інститутська, Шовковична, Круглоуніверситетська).

«Зрозуміло, що масовий виїзд в центральну частину міста на транспорті призведе до значних ускладнень у дорожньому русі та може паралізувати подальше пересування всього транспорту. Тому нагадуємо ініціаторам подібних закликів, що на підставі ст. 10 Закону України «Про міліцію», з метою виявлення, попередження і припинення кримінальних та адміністративних правопорушень, міліція згідно зі своїми завданнями зобов'язана приймати профілактичні заходи, виявляти причини і умови, що сприяють вчиненню правопорушень, вживати в межах своєї компетенції заходи щодо їхнього усунення», - йдеться в повідомленні.

Також в ДАІ звернули увагу водіїв на те, що за порушення вимог п. 32. 1. ПДР передбачена відповідальність відповідно до статті 125 КУпАП. Державтоінспекція нагадує, що ПДР забороняють рух колон у складі понад 5 механічних транспортних засобів без погодження з ДАІ.

«Крім того нагадуємо , що блокування транспортних комунікацій, доріг, шляхів сполучення, згідно зі ст. 279 КК України, тягне за собою кримінальну відповідальність і карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років. Тому Державтоінспекція нагадує про відповідальність за вищевказані порушення і звертається до водіїв не ускладнювати рух собі і своїм колегам», - підкреслили в ДАІ.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

679