Україна не буде змінювати політику, спрямовану на зменшення споживання імпортного газу і підвищення своєї енергоефективності у зв'язку зі зниженням РФ ціни на блакитне паливо. Про це заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров в ефірі телеканалу «Інтер», повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ.

«У нас вже в перші дні виникла ейфорія, що, раз газ подешевшав, продовжувати його спалювати. Ні, я вже зібрав усіх тих, хто відповідає за це питання, і вимагаю в будь-якому випадку не знижувати всі заходи, які у нас були спрямовані на зниження споживання газу, - це обов'язково», - сказав Азаров.

При цьому прем'єр підкреслив, що найближчим часом уряд розгляне питання зниження ціни на газ для підприємств, для яких газ є технологічною сировиною для того, щоб якомога швидше відновити їхню роботу.

«Зниження ціни на газ - це величезний комплекс заходів з пожвавлення нашого народного господарства, житлово-комунальної сфери, бюджетної сфери тощо», - підкреслив Азаров.

Нагадаємо, 13 грудня прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що Україна у 2013 році має намір скоротити закупівлю російського газу до 26 млрд куб. м, порівняно з 37 млрд куб. м у 2010 році, через дуже високу ціну на паливо.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

4918