Колишній президент Грузії Михайло Саакашвілі влаштувався на роботу в американську Школу права і дипломатії імені Флетчера, де читатиме лекції про європейську державність. Про це повідомляється на сайті навчального закладу.

Курс лекцій Саакашвілі, які будуть присвячені й іншим «сучасним темам», розпочнеться з весняного семестру 2014 навчального року, уточнюється на сайті. Про те, яку винагороду за свою роботу отримає колишній президент Грузії, нічого не говориться, зазначає «Lenta.ru».

У повідомленні Школи Саакашвілі називають досвідченим політиком, який прославився тим, що змінив історію своєї країни і направив її в бік Заходу.

Раніше, у грудні 2013 року, в інтерв'ю українським ЗМІ Саакашвілі зізнався, що працює у кількох американських університетах над програмою реформування Грузії. Тоді ж він сказав, що у нього є «дуже гарна і серйозна пропозиція» від одного з провідних американських університетів.

Школа права і дипломатії імені Флетчера є частиною Університету Тафтса. Школа була заснована у 1933 році. Університет Тафтса в міжнародному рейтингу Times займає 87 місце.

Саакашвілі перебував на посаді президента Грузії протягом двох термінів - з 2004 по 2013 рік. Він прийшов до влади завдяки «революції троянд», яка відбулася у 2003 році. На виборах президента Грузії перемогу здобув кандидат від правлячої коаліції «Грузинська мрія» Георгій Маргвелашвілі, який набрав 62,11% голосів. Новий президент принесе присягу і вступить на посаду 17 листопада.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1157