Мінекономрозвитку пропонує внести зміни до 34 закону України, що дозволить істотно підвищити захист підприємців, сказав директор департаменту державної регуляторної політики та розвитку підприємництва Мінекономрозвитку Ігор Шевердін.

«Міністерство економічного розвитку і торгівлі продовжує роботу по удосконаленню законодавства, спрямовану на упорядкування та уніфікацію вимог до дозвільної системи у сфері господарської діяльності. Так, розроблено законопроект, який передбачає приведення 34 законодавчих актів України, які регулюють порядок отримання документів дозвільного характеру, у відповідність із законами про дозвільну систему й адміністративні послуги», - підкреслив Шевердін.

Завдяки змінам, які підготувало відомство, будуть закріплені єдині вимоги до переліків та документів, необхідних для отримання дозволів; термінів дії дозволів; термінів видачі або надання письмової відмови у видачі дозволів; підстав відмови у видачі, переоформленні, анулюванні дозвільних документів.

Шевердін зазначив, що закріплення єдиних вимог до видачі дозволів на законодавчому рівні спростить процедуру видачі дозволів, зробить її більш прозорою, більш зручною та зрозумілою для суб'єктів господарювання.

Електронна версія проекту Закону України «Про внесення змін у деякі законодавчі акти України, які регулюють відносини, пов'язані з отриманням документів дозвільного характеру щодо їх приведення у відповідність з нормами Законів України «Про адміністративні послуги» та «Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності», розміщена на веб-сайті Мінекономрозвитку в розділі «Обговорення проектів документів». Зауваження та пропозиції приймаються протягом місяця.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

167