Купівля Росією єврооблігацій України на $15 млрд остаточно усунула ризики дефолту нашої країни.
 
Про це виконавчий директор Міжнародного фонду Блейзера Олег Устенко заявив в ході круглого столу, повідомляє кореспондент Forum'у.
 
За словами експерта, тепер мова про дефолт тим більше йти не може. «І реакція світових ринків на цю новину - тому доказ. Відразу після оголошення про згоду Москви надати Києву позикові кошти страховка на ризик для останнього різко впала, по прямій траєкторії. Такого зазвичай не буває», - підкреслив він.
 
І додав, що зараз знято багато проблемних питань фінансової стабільності країни. «Базовий сценарій фінансових потреб на 2014 р. становив близько $8 млрд, які необхідно було позичати на зовнішніх ринках. Однак російський кредит дозволяє в наступному році не виходити на зовнішні ринки запозичень», - зазначив економіст.
 
Він акцентував, що дефолт - це коли у країни закритий доступ на зовнішні ринки. «А для України вони всі, навпаки, розблоковані. Якби ми захотіли вийти туди зараз, можна було б розраховувати на кошти під 7,5-8% річних, що дуже непогано для економіки, що розвивається», - підсумував аналітик.
 
Андрій Боярунець,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

143