За 11 місяців цього року Україна продала найбільше сільгосппродукції в країни Азії - більш ніж на 5,3 мільярда доларів, а також у ЄС - більш ніж на 4 мільярди доларів. Про це повідомив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк.

«Ми продовжуємо працювати над диверсифікацією експортних товарних груп. При цьому велику увагу приділяємо і розширенню географії поставок нашої продукції. На сьогоднішній день наша аграрна продукція поставляється майже у всі куточки світу. І найбільше її за 11 місяців закупили країни Азії - більш ніж на 5,3 мільярда доларів, ЄС - більш ніж на 4 мільярди доларів. Крім того, традиційними покупцями вітчизняної аграрної продукції залишаються країни СНД. У цьому році її закупили на суму 3,4 мільярда доларів», - підкреслив Присяжнюк.

При цьому голова відомства зазначив, що Мінагрополітики продовжує освоювати потенційні країни і регіони для поставок вітчизняної сільгосппродукції.

«Українська продукція успішно позиціонується і користується попитом на ринках країн Азії, ЄС, СНД, Африки. І країни цих регіонів мають істотний потенціал для нарощування споживання продовольства. І ми повинні цим скористатися», - підкреслив міністр.

Присяжнюк також зазначив, що країни Східної Азії - Китай, Японія, Корея - перспективні на експорт всіх видів зернових, продуктів овочівництва, соняшникової олії, цукру, свинини, яловичини, м'яса птиці. Країни Південно-Східної Азії (Індонезія, Філіппіни) і деякі країни Західної та Південної Азії (Туреччина, Бангладеш, Іран, Ірак, Саудівська Аравія та Об'єднані Арабські Емірати) також цікаві з точки зору поставок зернових, соняшникової олії, цукру, яловичини та м'яса птиці.

«Ми плануємо розширити поставки пшениці, кукурудзи, цукру, соняшникової олії і яловичини в африканські країни, такі як, Алжир, Єгипет, Нігерія, Туніс і Ефіопія. І звичайно, традиційно важливими для нас залишаються ринки країн ЄС і СНД», - підкреслив міністр.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

161