Екс-глава ЮКОСа Михайло Ходорковський, помилуваний президентом РФ, після звільнення вилетів до Німеччини, повідомили в прес-бюро федеральної служби виконання покарань Росії.

«При звільненні Ходорковський звернувся з особистим проханням про оформлення документів для виїзду за кордон. Після звільнення вилетів до Німеччини, де проходить лікування його мати», - сказали в прес-бюро.

За інформацією джерела РАПСІ, мати Ходорковського проходить лікування в Берліні, передає РІА «Новости».

Нагадаємо, сьогодні Ходорковський залишив колонію. Раніше президент Росії Володимир Путін підписав указ про помилування Ходорковського.

Нагадаємо, 19 грудня після щорічної великої прес-конференції президент Володимир Путін, відповідаючи на питання журналіста, чи буде амністований Михайло Ходорковський, несподівано заявив, що той подав прохання про помилування, яке буде задоволено: «Поніс серйозне покарання. Він посилається на обставини гуманітарного характеру, у нього хвора мати. Я вважаю, що, маючи на увазі всі ці обставини, можна прийняти рішення, відповідне, і найближчим часом буде підписано указ про помилування».

Ходорковський перебував у в'язниці з 2003 року. Він був засуджений в ході двох процесів: перший раз у 2005 році, а другий - в 2010 році. З урахуванням призначених термінів і декількох їхніх переглядів він повинен був вийти на волю в серпні 2014 року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

222