Більшість киян (69%) негативно поставилися до знесення пам'ятника Леніну в центрі української столиці, свідчать дані опитування компанії Research & Branding Group.

Згідно з результатами соцдослідження, позитивно знесення пам'ятника Леніну оцінили 13% жителів Києва, а 15% залишилися до цього байдужі.

У віковому розрізі: негативно до знесення пам'ятника поставилося більшість представників всіх вікових груп (від 66% серед молоді до 78% серед киян старших за 55 років).

Негативне ставлення до цієї події переважає у більшості (від половини до трьох чвертей) київських прихильників усіх основних політичних сил, а також у прихильників Євромайдану, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Дві третини киян (67%) розцінюють знесення пам'ятника Леніну як акт вандалізму. Протилежної точки зору дотримується менше третини жителів міста (29%).

Більше половини киян (57%) згодні з тим, що дії людей, які зносили цей пам'ятник, повторюють аналогічну практику більшовиків, лідером яких був Ленін. Не згодні з цим твердженням третина жителів Києва (35%).

Компанія Research & Branding Group провела дослідження громадської думки жителів столиці України щодо їх ставлення до знесення пам'ятника Леніну 10-14 грудня. Збір інформації проводився методом особистого інтерв'ю в Києві. Респонденти відбиралися за квотною вибіркою, що репрезентує доросле населення міста за статтю та віком. Обсяг вибіркової сукупності становив 800 осіб. Очікувана середня похибка вибірки становить 3,5%.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

165