Президент України Віктор Янукович взяв участь у церемонії запуску «Гідроагрегату № 2» Дністровської ГАЕС, повідомляє прес-служба Глави держави.

Генеральний директор ВАТ «Укргідроенерго» Ігор Сирота подякував президенту за підтримку у фінансування проекту. «Ми довели, що своїми силами українці здатні побудувати найамбітніші проекти в нашій державі», - сказав він.

Президент України дав дозвіл на початок виконання програми пускових операцій на гідроагрегаті. «Вітаю з цією перемогою - перемогою Української держави і українського народу», - сказав він.

За його словами, Дністровська ГАЕС стане віднині не лише найбільшою гідроакумулюючою станцією Європи, але і шостим за масштабами об'єктом гідроенергетики у світі.

Янукович підкреслив, що реалізація цього проекту дозволить забезпечити енергосистему держави необхідними мобільними регулюючими потужностями, що посилить енергетичну безпеку України.

Крім того, суттєво покращиться стан екології за рахунок використання відновлюваних джерел енергії, зменшаться витрати природного газу, будуть створені нові робочі місця.

Він також зазначив, що будівництво Дністровської ГАЕС є одним із найбільш капіталоємних інфраструктурних об'єктів України як за масштабом будівельних робіт, так і за обсягами фінансування. «Реалізація даного проекту яскраво демонструє рівень технологій, які сьогодні використовує наша держава», - сказав він.

Нагадаємо, будівництво першої черги Дніпровської ГАЕС завершиться в 2015 році.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

241