Президент України Віктор Янукович відзначає важливість реформування енергетичної галузі, зокрема, в контексті адаптації національного законодавства до європейських норм, повідомляє прес-служба Глави держави.

«Відповідно до взятих зобов'язань в рамках Енергетичного співтовариства, Україна проводить плідну роботу з адаптації національного законодавства до європейських норм, забезпечує їхню практичну імплементацію, а також модернізацію енергетичної інфраструктури для забезпечення технічної можливості торгівлі енергоресурсами», - сказав Президент під час урочистого зібрання з нагоди Дня енергетика України і церемонії запуску «Гідроагрегату № 2» Дністровської ГАЕС.

За його словами, це особливо актуально зараз, коли зменшуються природні запаси вуглеводнів, різко коливаються ціни на енергоносії, ускладнюються питання їхнього транзиту, підвищуються екологічні вимоги.

Як зазначив Янукович, протягом року підписано низку важливих міжнародних документів зі співробітництва в енергетичній сфері. «Це свідчить про визнання в світі високого професіоналізму українських енергетиків і розумінні перспектив розвитку енергетичної системи України», - підкреслив Президент.

Янукович також зазначив, що Україна приділяє значну увагу розвитку альтернативної енергетики і впровадженню нових технологій. Так, завдяки альтернативній енергетиці за три квартали поточного року вироблено 850 млн. кіловат-годин електроенергії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

190