Адвокат екс-глави ЮКОСа Михайла Ходорковського Вадим Клювгант заявив РАПСІ у п'ятницю, що його клієнт залишив колонію.

«Щойно ми отримали офіційне підтвердження від керівництва колонії, що Михайло Борисович звільнений і залишив колонію», - сказав Клювгант.

За його словами, йому поки невідомо, як проходила процедура звільнення Ходорковського і куди він зараз рушив, передають РІА «Новости».

Раніше президент Росії Володимир Путін підписав указ про помилування екс-глави ЮКОСа Михайла Ходорковського.

Нагадаємо, 19 грудня після щорічної великої прес-конференції президент РФ Володимир Путін, відповідаючи на запитання журналіста, чи буде амністований Михайло Ходорковський, несподівано заявив, що той подав прохання про помилування, яке буде задоволено: «Отримав серйозне покарання. Він посилається на обставини гуманітарного характеру, у нього хвора матір. Я вважаю, що, маючи на увазі всі ці обставини, можна прийняти рішення, відповідне, і найближчим часом буде підписано указ про помилування».

Ходорковський перебував у в'язниці з 2003 року. Він був засуджений під час двох процесів: вперше у 2005 році, а вдруге - у 2010 році. З урахуванням призначених термінів і декількох їх переглядів він повинен був вийти на волю у серпні 2014 року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

403