Справу про відтиснення мітингувальників з євромайдану вночі 30 листопада неможливо завершити в короткі терміни. Про це, як передає кореспондент Forum'у, заявив генеральний прокурор України Віктор Пшонка, виступаючи сьогодні з трибуни Верховної Ради.

«Є об'єктивні фактори, які не дозволяють швидко закінчити розслідування: великий обсяг матеріалів, неявка на допити потерпілих і свідків, у тому числі нардепів. Але, незважаючи на це, правова оцінка буде дана кожному рішенню й кроку, які здійснювалися в ту ніч», - запевнив Пшонка.

Також, за його словами, у МВС визнали, що дії силовиків вночі 30 листопада перевищували необхідну міру.

«За попередніми висновками службового розслідування у МВС визнали, що в окремих випадках застосування фізичного впливу та спецзасобів перевищувало міру, необхідну для виконання обов'язків міліцією і не зводилося до мінімуму завдання шкоди здоров'ю правопорушників», - зазначив він.

Як повідомляв ForUm, після того як у ніч на 30 листопада на Майдані Незалежності відбулися сутички між правоохоронцями та мітингувальниками, 1 грудня десятки тисяч українців вийшли на вулиці столиці з протестом.

ГПУ встановила, що до подій на Майдані 30 листопада причетні заступник секретаря РНБО Володимир Сівкович, голова КМДА Олександр Попов, начальник Київської міліції Володимир Коряк і його заступник з громадської безпеки Петро Федчук. Їм вручено повідомлення про підозру у перевищенні службових повноважень.

Президент України Віктор Янукович 14 грудня відсторонив від посад голову Київської міської державної адміністрації Попова і заступника секретаря РНБО Сівковича за клопотаннями ГПУ.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

190