Щодо подій на Майдані Незалежності 30 листопада слідство працює в трьох напрямах. Про це, як передає кореспондент Forum'у, заявив генеральний прокурор України Віктор Пшонка, виступаючи сьогодні з трибуни Верховної Ради.

«Слідство працює в трьох основних напрямах. Це встановлення причетності і ступеня провини, по-перше, керівництва та працівників підрозділу міліції, «Беркута». По-друге, встановлення посадових осіб, які мають відношення до прийняття певних рішень або, навпаки, непричетні до цього. По-третє, визначення організаторів провокацій і тих осіб, які здійснювали ці провокації», - сказав генпрокурор.

Крім того, за його словами, на сьогодні допитано понад 200 осіб, у тому числі керівництво столичної міліції та МВС, співробітники спецпідрозділу «Беркут». Призначено 57 судових експертиз.

Пшонка розповів, що в результаті слідства знайшли підтвердження 88 заяв про нанесення правоохоронцями тілесних ушкоджень під час протистоянь 30 листопада.

«Всього було госпіталізовано дві людини, серед потерпілих – семеро студентів, двоє іноземців, троє неповнолітніх і семеро журналістів. Решта 70% - це повнолітні цивільні особи», - додав він.

Як раніше повідомляв ForUm, після того як у ніч на 30 листопада на Майдані Незалежності відбулися сутички між правоохоронцями та мітингувальниками, 1 грудня десятки тисяч українців вийшли на вулиці столиці з протестом.

Того ж дня невідомі зробили спробу штурму Адміністрації Президента.

Також мітингувальники захопили будівлю КМДА і Будинок профспілок.

Акція протесту на Майдані Незалежності у Києві триває.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

182