Україна і Росія домовилися узгодити можливості скорочення термінів митного оформлення українських товарів на кордоні.

Це випливає з плану дій щодо врегулювання торговельних обмежень у двосторонній торгівлі на 2013-2014 рр.., підписаного 17 грудня головами економічних відомств двох країн, повідомляє «Інтерфакс-Україна», посилаючись на інформацію Мінекономрозвитку РФ.

Уповноважені органи сторін проведуть необхідні консультації та переговори щодо визначення осіб, які переміщують товари українського виробництва, чия діяльність характеризується низьким ступенем ризику, з метою визначення можливості скорочення застосування до них окремих заходів щодо мінімізації ризиків, йдеться, зокрема, в документі.

Терміном виконання зазначеного заходу встановлено 31 грудня поточного року.

При цьому сторони повинні узгодити механізм скорочення застосування окремих заходів щодо мінімізації ризиків відносно осіб, які переміщують товари українського виробництва, чия діяльність характеризується низьким ступенем ризику.

Крім того, до 1 лютого російська сторона зобов'язалася розглянути матеріали української сторони, що стосуються «профілів ризику», і провести консультації з метою забезпечення дотримання міжнародних норм, а також законодавства РФ і Митного союзу при поставках товарів у РФ.

У свою чергу, до 1 березня в рамках чинного російського законодавства сторони повинні погодити вирішення проблеми тривалого проведення перевірки достовірності сертифікатів СТ-1, що підтверджують походження українських товарів.

Нагадаємо, Міністерство доходів і зборів України і Федеральна митна служба (ФМС) Росії під час переговорів 19 серпня домовилися про те, що додаткові процедури митного контролю по відношенню до українських товарів застосовуватися не будуть, товари українських підприємств перетинатимуть російську митницю в штатному режимі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

105