Для переходу до наступного етапу плану щодо спрощення візового режиму між Україною і Євросоюзом необхідно прийняти ще два закони.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Андрій Клюєв в інтерв'ю кореспондентам телеканалу ARD і газети «Берлінер Цайтунг» (Німеччина), повідомляє його прес-служба.

«У нас залишилося два питання, які ми повинні найближчим часом вирішити. Перший - це зміни в законодавство про боротьбу з корупцією. Ці зміни вже готові і вони вже подані до Верховної Ради. Друге - ми знайшли компроміс у питанні про дискримінацію. Ми вже погодили цей варіант з комісією Євросоюзу. Сподіваюся, цей законопроект також можна буде розглянути в парламенті десь до середини лютого», - сказав секретар РНБО України.

На його думку, кардинальне спрощення з боку ЄС візового режиму для України повинно надати значний імпульс процесу її євроінтеграції.

Нагадаємо, 22 березня Верховна Рада ратифікувала Угоду між Україною та Євросоюзом про внесення змін у договір про спрощення оформлення віз.

18 квітня Європейський парламент дав згоду на набуття чинності Угоди між Україною та Європейським Союзом про спрощення порядку видачі віз громадянам України.

У Міністерстві закордонних справ України заявили, що парламент прийняв майже всі закони, необхідні для завершення виконання першої (законодавчої) фази Плану дій з лібералізації візового режиму з ЄС.

Перехід до другої фази щодо спрощення візового режиму з ЄС повинен був початися у листопаді.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

189