Запорізькі міліціонери затримали злочинну групу, яка шахрайським шляхом позбавила іноземця близько 4 млн євро. Про це повідомляє відділ по зв'язках з громадськістю УМВС області.

Як зазначають в міліції, громадянин Австрії, досить відомий у себе в державі мистецтвознавець, вирішив відкрити бізнес в Україні. У зв'язку з цим він попросив допомогу у знайомого - громадянина Швейцарії. Знайомий зголосився допомогти придбати нерухомість - будинок для житла в елітному районі Запоріжжя, селищі Сонячному, а також об'єкти для майбутнього бізнесу - салон краси та велике приміщення колишнього кінотеатру під торговий центр.

«Вступивши в злочинну змову з двома жителями Запоріжжя, вони почали розкручувати злочинну угоду. Діяли з розмахом: деяку нерухомість дійсно придбали, проте, як тільки заспокоїли наївного замовника, переоформили право власності на своїх близьких, а потім продали третім особам. В інших випадках австрійцю замість документів демонстрували звичайні підробки. Втім, цим справа не обмежилася. З довірливої жертви вони постійно «викачували» готівкові гроші нібито для вирішення проблем сплати неіснуючих податків, послуг юристів, ремонт насправді непридбаних об'єктів тощо», - зазначається в повідомленні.

Як встановлено на сьогоднішній день, подібна операція коштувала австрійцю понад 38 мільйонів гривень.

У зв'язку з цим розпочато кримінальне провадження за ч.4 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство, скоєне в особливо великих розмірах або організованою групою). Під час відпрацювання протиправна діяльність шахраїв була ретельно задокументована. 16 грудня члени організованої злочинної групи були затримані працівниками міліції. Наразі слідчим слідчого управління ГУМВС України в Запорізькій області фігурантам вже повідомлено про підозру. Як запобіжний захід їм обрано утримання під вартою.

Нагадаємо, що санкція статті, яка інкримінована підозрюваним, передбачає позбавлення волі на строк до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Зараз міліціонери продовжують встановлювати всі факти злочинної діяльності організованої групи осіб, причетних до неї. Триває досудове розслідування.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

3198