Угорщина планує відкрити у лютому-березні 2014 року почесне консульство в Івано-Франківську.

«Ми подивилися майбутній офіс почесного консульства Угорщини в Івано-Франківську. Всі необхідні рішення вже прийняті і з українського, і з угорського боку. Відкриття планується десь у лютому-березні, в будь-якому випадку, ми б хотіли це відкриття в першому кварталі», - повідомив консул Генерального консульства Угорщини в Ужгороді Віда Ласло на прес-конференції в Івано-Франківську у четвер.

За його словами, відкриття в Івано-Франківську диппредставництва обумовлено відносинами між Угорщиною та Прикарпаттям, що активно розвиваються, повідомляє «Інтерфакс-Україна». При цьому консул бачить хороші можливості для розширення взаємин у розвитку співробітництва між органами місцевого самоврядування та громадськими організаціями двох країн.

«Ми вважаємо, що крім політичних, економічних і культурних відносин, які дуже добре розвиваються, потрібно розвивати відносини між громадськими організаціями, органами місцевого самоврядування і так далі», - зазначив Ласло.

За його словами, Генконсульство Угорщини в Ужгороді надає важливого значення роботі почесного консульства в Івано-Франківську і чекає на його відкритті представників урядів двох країн. «Ми хотіли б також, щоб це стало не тільки політичним подією у житті вашого міста, вашої області, а й певною культурною подією. Хотіли б, щоб одночасно було організовано якийсь культурний захід», - поділився планами Ласло.

Нагадаємо, зараз в Івано-Франківській області немає закордонних дипломатичних представництв.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

269