Троє індійських миротворців були вбиті внаслідок нападу на базу ООН у Південному Судані у четвер на тлі тривалої боротьби між урядовими силами і повстанцями.

Посол Індії в ООН Асоке Мукерджі повідомив, що троє миротворців з його країни були вбиті молодими людьми з племені нуера на базі в місті Акобо, штат Джонглей.

Заступник прес-секретаря ООН Фархан Хак також повідомив, що є вірогідність й інших жертв, оскільки доля 32 місцевих жителів, що належать до племені дінка і які переховувалися на базі, невідома. Передбачається, що саме вони стали причиною нападу на базу ООН, пише AFP .

Сорок інших миротворців ООН і шестеро радників поліції були переміщені в безпечне місце. Рада безпеки ООН призначила проведення екстрених консультацій на п'ятницю.

Збройний конфлікт у Південному Судані розпочався у столиці держави Джубі в ніч на 16 грудня. За словами президента країни Сальви Кііра, прихильники колишнього віце-президента Рієка Мачара зробили спробу військового перевороту. З часом протистояння поширилося й на інші частини країни.

Міністерство закордонних справ України наполегливо рекомендує громадянам утриматися найближчим часом від поїздок у Південний Судан .


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

117