Міністерство закордонних справ України закликає офіційні особи деяких іноземних держав і міжнародних організацій залишатися неупередженими спостерігачами і відсторонитися від внутрішньополітичних процесів в Україні. Про це йдеться в заяві МЗС, повідомляє Департамент інформаційної політики міністерства.

«Останнім часом офіційні особи деяких іноземних держав і міжнародних організацій намагаються брати безпосередню участь у внутрішньополітичних процесах в Україні. У зв'язку з цим закликаємо всіх наших іноземних партнерів залишатися об'єктивними і неупередженими спостерігачами, демонструвати стриманість у публічних оцінках, керуватися основоположними принципами міжнародного права і поважати суверенне право народу України самостійно вирішувати питання внутрішнього розвитку», - наголошується в повідомленні.

Як зазначають у МЗС, українське суспільство в дусі відданості загальноєвропейським цінностям здатне досягти необхідного компромісу. Президент України і представники всіх зацікавлених сторін вже ведуть пошук шляхів урегулювання ситуації, зокрема в рамках загальнонаціонального круглого столу «Об'єднаємо Україну».

«У зв'язку з пропозиціями окремих іноземних партнерів про посередництво у врегулюванні ситуації в Україні, в тому числі з використанням відповідних міжнародних організацій, підкреслюємо особливе значення самостійного вирішення українцями проблемних питань внутрішньополітичного життя», - зазначають у міністерстві.

Нагадаємо, перше засідання Загальнонаціонального круглого столу відбулося 10 грудня. 20 грудня відбудеться чергове засідання Загальнонаціонального круглого столу «Об'єднаємо Україну».


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

402