Україна повинна відстоювати власні економічні інтереси у відносинах з усіма торговельними партнерами, у той час як орієнтація лише на один з ринків буде згубною для економіки країни. Про це заявив депутат-регіонал Анатолій Близнюк.

«Сьогодні ми бачимо, як найбільші гравці міжнародного співтовариства - Євросоюз і Росія - борються за можливість домінувати на українському ринку будь-якими можливими способами, щоб зробити Україну об'єктом своїх інтересів. Але ми повинні бути не об'єктом чиїхось інтересів, а повноцінним рівноправним суб'єктом цих взаємовідносин! І ми повинні захистити як внутрішніх виробників, так і своїх експортерів», - сказав Близнюк.

Він зазначив, що Україна має розширювати свою присутність на всіх ринках, а не замикатися лише на європейському або російському напрямку.

«Будь-який дисбаланс в економічних відносинах (у бік Євросоюзу чи Росії) в кінцевому підсумку буде згубний для економіки України. Питання в тому, щоб домогтися ефективних торговельних домовленостей в інтересах України з Європою, з Росією, США та іншими країнами, які готові з нами співпрацювати. Тільки так ми будемо країною-партнером, а не «окраїною». Проукраїнський інтерес - передусім!» - заявив депутат.

За словами Близнюка, тільки відстоювання власних економічних інтересів допоможе забезпечити економічне зростання в країні, підвищення соціальних стандартів і рівня життя українців. Водночас політик зазначив, що Україна не має наміру відмовлятися від європейського шляху, а лише хоче виробити прийнятні для себе умови.

«Альтернативи європейському шляху України немає - це визначено законом. При цьому умови договору про асоціацію повинні бути комфортними для України, і це наступне основне питання після договору з Російською Федерацією для переговорів з ЄС», - підкреслив політик.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

134