Події, що відбулися в Україні після Вільнюського саміту, не вплинули на динаміку звернень за візами з боку жителів західних областей України в Генконсульство РП у Львові. Про це сказав Генконсул Республіки Польща Ярослав Дрозд.

«Після Вільнюського саміту динаміка звернень за візами в Генконсульство РП у Львові і до його партнера - фірмі WFS - Global не змінилася. Жителі Львівщини, а також Івано-Франківської та Закарпатської областей, що належать до консульського округу, як і раніше масово звертаються за національними та Шенгенськими візами», - зазначив дипломат, повідомляє «Укрінформ».

За його словами, понад 70 відсотків національних віз РП, які надаються українцям, - робочі візи. Дозволи на в'їзд у Шенгенську зону надаються, переважно, бізнесменам, які мають у Польщі та інших країнах Заходу ділові зв'язки. При цьому визначений візами термін перебування на території іноземних держав залежить не від «доброго» чи «поганого» консула, зазначив дипломат. До уваги береться лише історія перебування особи за кордоном і частота її виїздів.

Дрозд також повідомив про нововведення для учасників малого прикордонного руху - жителів території, розташованої за 30 кілометрів від лінії кордону. Такі громадяни можуть перебувати на території сусідньої країни протягом 60 днів після в'їзду.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

143