У слідства є можливість досягти оптимального результату в розслідуванні ситуації на Майдані Незалежності у ніч з 29 на 30 листопада.

Про це заявив Президент України в інтерв'ю представникам українських ЗМІ.

«Генпрокуратура відсторонила на час розслідування деяких високопоставлених керівників. Сьогодні ніхто не втручається в дії слідчих. Ми хочемо об'єктивності і справедливості. Думаю, ви погодитеся з тим, що влада ніяк не була зацікавлена в цих провокаціях і конфліктах. Це ніяк не входило в наші інтереси. Мене це обурювало й обурює до сьогоднішнього дня. Я хочу знати правду, так само, як і ви. І дуже в цьому зацікавлений», - заявив Янукович.

«Я щодня стежу за цим питанням. Я бачу, хто і чому звільнений. Це також мій обов'язок - робити висновки. Але у жодному разі не підміняти ні слідчих, ні прокурорів, ні суддів. Я хочу, щоб в Україні працювала незалежна система суддів, ефективне слідство, щоб новий КПК створив умови змагання між обвинувачем і захистом», - сказав Янукович.

Він підкреслив, що у слідства є всі можливості досягти оптимального результату в цьому розслідуванні. І ми почуємо це, напевно, найближчим часом», - сказав він.

Президент також повідомив, що вже зустрічався з секретарем РНБО Андрієм Клюєвим.

«Не приховую, я запросив Клюєва Андрія Петровича, коли з'явилась інформація. Він мені розповів все, як було. Я у нього запитав: «Яка була ваша мета?». - Стабілізувати ситуацію. Він сказав, що хоче піти в генпрокуратуру і сказати це там, зустрітися зі слідчим і зняти питання, що виникло», - розповів Янукович.

Як раніше повідомляв ForUm, секретар Ради національної безпеки і оборони України Андрій Клюєв не має ніякого відношення до подій, що сталися у ніч з 29 на 30 листопада на Майдані Незалежності в Києві.

Після того, як у ніч на 30 листопада на Майдані Незалежності відбулися сутички між правоохоронцями та мітингувальниками, 1 грудня десятки тисяч українців вийшли на вулиці столиці з протестом.

ГПУ встановила, що до подій на Майдані 30 листопада причетні заступник секретаря РНБО Володимир Сівкович, голова КМДА Олександр Попов, начальник Київської міліції Володимир Коряк і його заступник з громадської безпеки Петро Федчук. Їм вручено повідомлення про підозру у перевищенні службових повноважень.

Президент України Віктор Янукович 14 грудня відсторонив від посад голову Київської міської державної адміністрації Попова і Сівковича за клопотаннями ГПУ.

Валентина Дудко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

141