Знайдено родичів 22 членів екіпажу радянського підводного човна «Щ-216», котрий затонув у Криму. Про це заявив голова Ради міністрів Криму Анатолій Могильов, повідомляє Управління інформаційної політики Ради міністрів АРК.

«Я вдячний усім, хто бере участь у цій роботі. Навіть кримські ЗМІ інтенсивно зайняті пошуком родичів підводників, ця тема активно висвітлюється в пресі. Рідні загиблих звертаються до нас з пропозицією встановити на місці меморіалу ринду», - повідомив Могильов.

Він зазначив, що у лютому рідні загиблих моряків планують відвідати Крим, щоб покласти квіти на воду і віддати останні почесті загиблим морякам.

Підводний човен «Щ-216» виявили водолази Центру чорноморських підводних досліджень в районі кам'яної гряди в районі мису Тарханкут на глибині 52 метрів. За попередніми даними, човен затонув з невеликими пошкодженнями. Фахівці не виключають, що після підняття судна в перспективі його можна законсервувати і зробити там унікальний музей військової історії.

18 вересня водолазам вдалося підняти з дна моря задню частину бойової рубки легендарного радянського підводного човна типу «Щ-216».

Згідно з архівними даними, підводний човен був спущений на воду в травні 1940 року. Він виконав 14 бойових походів, у яких провів 299 доби. За результативністю в підводних силах Чорноморського флоту «Щ-216» займала 4-е місце. Під час останнього походу підводний човен був атакований ворожими кораблями із застосуванням глибинних бомб. Унаслідок пошкоджень сталася розгерметизація корпусу судна, підводний човен ліг на грунт, загинув весь екіпаж.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

136