У цьому році вдалося досягти рекордних показників у виробництві зернових і олійних культур, а також утримати світове лідерство по експорту. Про це кореспонденту ІА «AgroNews» заявив генеральний директор Українського клубу аграрного бізнесу Володимир Лапа.

«Сьогодні аграрна галузь є базовою в плані підтримки темпів економічного розвитку. І вони в цьому році очікуються в межах 10% річних, на тлі спаду економіки. Також АПК гарантує валютні надходження в країну. Тому що близько 10 мільярдів доларів становить позитивне сальдо торгівлі сільгосппродукцією у минулому році. В цьому році, думаю, така тенденція збережеться», - заявив експерт.

Також, за словами Лапи, стабільно почала розвиватися галузь тваринництва, зокрема молочне скотарство. Так, поступово збільшується поголів'я ВРХ, зростають надої молока. Також в межах 5% відбувається приріст поголів'я в свинарстві і птахівництві.

Нагадаємо, вітчизняні сільгосппідприємства за 11 місяців 2013 року збільшили виробництво аграрної продукції на 18,4%. Крім того, зростання виробництва відбулося і в господарствах населення - на 5,2%. Показники вдалося наростити як у рослинництві, так і в тваринництві. Зокрема, наростили виробництво сільгосппродукції в 22 областях України. Найбільш істотно - більш ніж на третину - цей показник виріс в Одеській, Миколаївській та Кіровоградській областях.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

77