Україні не доведеться виконувати непопулярні вимоги Міжнародного валютного фонду, які він висував у якості умови для поновлення співробітництва та кредитування. Такий прогноз міститься в щоденному аналітичному огляді інвестиційної компанії «АРТ-Капітал».

«Відмова України від співпраці з МВФ знижує імовірність проведення в країні реформ, на яких наполягають в ЄС і міжнародному фонді», - прогнозують аналітики.

Нагадаємо, як умови відновлення кредитування МВФ вимагав зниження бюджетного дефіциту за допомогою відмови від субсидування ціни газу для населення і підприємств теплової комунальної енергетики, що призвело б до істотного подорожчання комунальних послуг. Ще одним з ключових вимог МВФ було заморожування соціальних видатків бюджету, зокрема пенсій, зарплат бюджетників, соціальної допомоги.

Раніше рейтингове агентство Fitch позитивно оцінило надання Росією Україні $15 млрд фінансування та знижки на газ. На думку аналітиків агентства, даний крок підтримає економічну стабільність в країні, знизить дефіцит поточного рахунку, дозволить безболісно здійснити виплати по зовнішніх боргах у 2014 році, а також наростити рівень золотовалютних резервів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

91