Якщо ціна російського газу буде вигідною, Україна готова збільшувати обсяги його купівлі. Про це в інтерв'ю представникам українських ЗМІ заявив Президент України Віктор Янукович.

«Що стосується обсягів споживання, якщо буде така ціна на газ, яка буде нас влаштовувати, ми зацікавлені споживати газу більше, ніж будь-якого іншого, який буде дорожчим. Який газ буде дешевше, той ми і будемо споживати», - заявив він.

Президент також зазначив, що з урахуванням значної лібералізації ринку газу останнім часом у споживачів буде можливість вибору.

«Тобто, демонополізація газового ринку в Україні продовжуватиметься і далі. Це буде цілком справедливо, враховуючи те, що наша країна з року в рік збільшуватиме обсяги видобутку власного газу. І інвестори, які вже прийшли в Україну, вони повинні мати умови збуту своєї продукції. Тому ми вже зараз дивимося в майбутнє. І, до речі, ми дивимося в майбутнє разом з нашими стратегічними партнерами - з Росією», - сказав Янукович.

Нагадаємо, 17 грудня в Москві після засідання українсько-російської міждержавної комісії під головуванням президентів України і РФ Віктора Януковича і Володимира Путіна було оголошено про низку домовленостей, зокрема про зниження вартості російського газу для України до 268,5 доларів за тисячу кубометрів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

454