Ціна на російський газ може коливатися і досягати навіть 230 доларів за тисячу кубометрів. Про це в інтерв'ю представникам українських ЗМІ заявив Президент України Віктор Янукович.

«Що стосується стабільності ціни, вона цілком залежить від того, яка буде ціна на нафтопродукти. І якщо ціна на нафту, наприклад Brent, знизиться до 80 доларів, то ціна на газ буде нижчою, ніж 268 доларів. Вона вже десь буде 230 доларів. Тому ця ціна не може бути постійною. І ми домовилися, ми записали, що ми кожен квартал будемо (переглядати її. - Ред.). Це вже відносини між господарюючими суб'єктами», - сказав він.

За його словами, ціна може змінюватися: як збільшуватися, так і зменшуватися. При цьому Глава держави зазначив, що можуть бути сезонні коливання.

«До речі, так як це було і раніше. У нас найвища ціна сягала десь 510 доларів за тисячу кубометрів», - зазначив Президент.

За словами Глави держави, коливання ціни завжди залежали від різних обставин, в тому числі і сезонних. «Чому ми часто закладали резерви в наші ПСГ влітку? По-перше, обсяги споживання зменшуються завжди і власник газу мотивує покупців купувати газ. І він знижує ціну», - резюмував він.

Нагадаємо, 17 грудня в Москві після засідання українсько-російської міждержавної комісії під головуванням президентів України і РФ Віктора Януковича і Володимира Путіна було оголошено про низку домовленостей, зокрема про зниження вартості російського газу для України до 268,5 доларів за тисячу кубометрів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

230