У День Святого Миколая Президент України Віктор Янукович відвідав дитячий будинок «Любисток» у селі Нові Петрівці Київської області, повідомляє прес-служба Глави держави.

Янукович поспілкувався з вихованцями та директором дитячого будинку Миколою Жаданом. Президент поцікавився умовами виховання і проживання дітей, їхніми потребами і планами щодо поліпшення умов і подальшого розвитку «Любистку».

Як розповів Жадан, у дітей є все необхідне для отримання якісної освіти та підготовки до отримання професії. За його словами, у найближчих планах - повне забезпечення дитячого будинку комп'ютерним обладнанням.

Президент пообіцяв надати в цьому підтримку і як перший крок подарував дитячому будинку мультимедійне обладнання. Він також поцікавився, чи всі діти забезпечені планшетами, і пообіцяв подарувати їх вихованцям.

Діти привітали Главу держави з святом Святого Миколая святковою піснею. При цьому разом з Президентом вони запалили вогні на ялинці біля дитячого будинку.

«З святом віри і надії. Головне - віри у власні сили, а я буду допомагати», - сказав Президент. Глава держави також вручив подарункові набори кожному вихованцю.

Разом з Главою держави заклад відвідали міністр освіти і науки Дмитро Табачник, міністр соціальної політики Наталія Королевська, уповноважений Президента з прав дитини Юрій Павленко, голова Київської ОДА Анатолій Присяжнюк.

Губернатор області, зокрема, розповів про плани розвитку мережі дитячих закладів у селищі. Так, за його словами , найближчим часом у Нових Петрівцях заплановано будівництво нового дошкільного навчального закладу. Президент пообіцяв надати підтримку планам місцевої влади.

Нагадаємо, Вишгородський районний дитячий будинок «Любисток» - заклад для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківської опіки та дітей із соціально незахищених та функціонально неспроможних сімей. Дитячий будинок був відкритий в 2002 році, він розрахований на 30 вихованців, утримується за рахунок коштів місцевого бюджету.

Зараз тут виховуються 16 дітей у віці від 6 до 18 років.

Роботу закладу забезпечують 16 осіб, серед яких один медичний і 7 педагогічних працівників. З числа вихованців дитячого будинку за кордон усиновлено 28 дітей, в Україні - 18.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

212