Україні та Росії необхідно знайти довгострокове рішення для збереження наданої знижки на російський газ, заявив президент Росії Володимир Путін на прес-конференції.

«Це не перше рішення такого роду, ви якось мимо вух пропускаєте деякі речі, адже «Газпром» двічі підписував доповнення до чинного контракту про перенесення платежів: спочатку на жовтень, потім на листопад. Зараз ще раз перенесли платежі. Це прагматичне рішення, дійсно, воно носить тимчасовий характер. Ми розраховуємо на те, що нам вдасться знайти якісь рішення довгострокового характеру, які дозволять зберегти цю ціну й дозволять нам спільно працювати», - сказав він, повідомляє РІА «Новости».

Путін нагадав, що ще при президенті України Леонідові Кучмі обговорювалася ідея створення консорціуму для управління українською ГТС, проте «всі сказали «так» і потім завалили».

Президент зазначив, що за цей час Росія побудувала «Північний потік» і розпочала будівництво «Південного потоку», в результаті вартість української ГТС наближається до мінімальної позначки.

Нагадаємо, 17 грудня в Москві після засідання українсько-російської міждержавної комісії під головуванням президентів України і РФ Віктора Януковича і Володимира Путіна було оголошено про низку домовленостей, зокрема про зниження вартості російського газу для України до 268,5 доларів за тисячу кубометрів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

387