Малому і середньому бізнесу, який працює або хоче вийти на ринки Митного союзу, буде простіше здійснювати свою діяльність. На цьому акцентував увагу міністр економічного розвитку і торгівлі України Ігор Прасолов у ході прес-конференції.

За словами міністра, основна проблема зараз - це складність в оформленні документів, що дають право перетинати кордон і реалізовувати продукцію на території Митного союзу. Передбачається, що в останній тиждень січня відбудеться третє засідання координаційної групи з питань технічного регулювання, де буде сформована «дорожня карта», яка визначить подальші кроки, заходи, їхню послідовність і строки врегулювання питання відповідності продукції.

Фактично, сказав міністр, мова йде про те, щоб підприємець на території України міг в органах сертифікації (уповноважених Євразійської комісією) отримати сертифікат на свою продукцію і безперешкодно провозити і здійснювати її реалізацію на території Митного союзу.

За словами Прасолова, розроблено механізм перетину товарів на перехідний період.

«Ми домовилися, що на цей перехідний період, коли ми перейдемо до реалізації «дорожньої карти», Євразійська комісія буде допомагати нашим малим і середнім компаніям, які висловлять бажання вийти на ринок Росії, продавати продукцію в Казахстані чи Білорусі. Їм буде надано всіляке сприяння, в тому числі і консультаційне, що позитивно позначиться на розвитку нашої взаємної торгівлі», - сказав міністр.

Подібний механізм передбачений і в зворотному напрямку - якщо будуть завозитися товари з Митного союзу, то вони будуть працювати за такою ж полегшеною схемою, додав він.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

139