Україна продовжує системну роботу щодо інтеграції з Євросоюзом. Про це йдеться в заяві прем'єр-міністра Миколи Азарова, оприлюдненому на його офіційному сайті.

«Сьогодні ми даємо зелене світло» для підписання п'яти угод між урядом України і ЄС. В тому числі буде підписано Рамкову угоду, що передбачає впровадження реформ в рамках програми «Східне партнерство», «Місцевий розвиток», - заявив Азаров.

Глава уряду поінформував, що також готуються до підписання документи, орієнтовані на підтримку України з управління міграційними процесами та надання притулку. Будуть реалізовані три проекти, спрямовані на посилення інституційної спроможності та ефективності роботи Державної міграційної служби, поліпшення її матеріально-технічних та інфраструктурних можливостей.

Крім того, за словами Азарова, розроблені щорічні програми співробітництва Європейського союзу з Україною щодо ядерної безпеки, підтримки реалізації енергетичної стратегії нашої країни, яка передбачає зменшення забруднення навколишнього середовища, поліпшення якості нафтопродуктів і впровадження стандартів Євро-4, Євро-5, а також підвищення енергетичної безпеки.

«Ось практичні кроки щодо співпраці з ЄС. Таку копітку роботу урядових структур в умовах постійно зростаючої глобальної конкуренції не замінять ніякі майданні гасла і резолюції», - підкреслив прем'єр.

Як раніше повідомляв ForUm, 29 листопада на саміті «Східного партнерства» у Вільнюсі Україна і ЄС не підписали Угоду про асоціацію.

Президент Віктор Янукович підтвердив наміри України в найближчій перспективі підписати Угоду про асоціацію з Євросоюзом.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

225