Уряд ухвалив низку рішень, які дозволять залучити допомогу Євросоюзу для фінансування програм у різних секторах економіки, розповів перший заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України Анатолій Максюта.

Він зазначив, що реалізація Угоди про фінансування Рамкової програми на підтримку угод між Україною та Європейським Союзом передбачає фінансування з боку Євросоюзу в розмірі 27 мільйонів євро на приведення стандартів роботи органів державної влади України до стандартів ЄС.

Зокрема, за словами Максюти, на засіданні Кабінету Міністрів України було схвалено проект Угоди про підтримку енергетичної стратегії. А значить, частину коштів, які будуть отримані від Європейського Союзу в рамках фінансування рамкової програми, планується направити на реалізацію заходів, пов'язаних з енергетичною безпекою та підвищенням стандартів захисту навколишнього середовища.

«Було прийнято низку рішень щодо місцевого розвитку, міграційної політики, тобто, - це цілий комплекс угод, які Україна продовжує укладати з ЄС, і ми вже сьогодні маємо низку угод, як у формі технічної допомоги, так і у формі бюджетної підтримки. До кінця 2013 року ми повинні підписати угоди більш ніж на 148 мільйонів євро, і в наступному році - як мінімум на 140 мільйонів євро», - повідомив перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі.

Максюта зазначив, що євроінтеграція - це постійний щоденний процес, одним з практичних аспектів якого є надання допомоги з боку ЄС щодо приведення різних систем роботи уряду у відповідність з європейськими стандартами.

«Міністерство економічного розвитку і торгівлі, що виступає в ролі координатора надання технічної допомоги, тісно взаємодіє з представництвом Європейської комісії, яке надає нам суттєву підтримку у вирішенні низки питань. Крім того, на відповідні міністерства також покладено певні завдання, таким чином, досягнення поставленої мети є комплексною роботою всього уряду», - зазначив перший заступник міністра.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1118