Прокуратура Єгипту наказала колишньому президенту Мухаммеду Мурсі і 34 іншим ісламістам постати перед судом за звинуваченням у змові з закордонними організаціями для здійснення терористичних актів в Єгипті і розголошення військової таємниці іноземній державі, повідомляє Reuters.

Більше того, правоохоронні органи вважають, що Мурсі і його прибічники з руху «Брати-мусульмани» готували якийсь «терористичний план» про альянс з палестинським угрупуванням ХАМАС і ліванською Хезболла.

Мурсі, який був скинутий військовими минулого літа, зараз вже проходить по іншій справі - про заклики до насильства проти учасників акцій протесту.

Як раніше повідомляв ForUm, з 14 серпня в країні на місяць був введений режим надзвичайного стану, а в 11 провінціях - комендантська година. Це рішення ухвалили після зіткнень прихильників колишнього президента Мухаммеда Мурсі з правоохоронними органами.

Після відсторонення Мурсі від влади тимчасово виконуючим обов'язки президента був призначений Адлі Мансур, який за кілька днів до цього став головою Вищого конституційного суду.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1113