Прокуратура Львівської області вимагає визнати протиправними та скасувати три рішення обласної ради, прийняті вчора, 17 грудня.

За інформацією прес-служби наглядового відомства, сьогодні, 18 грудня, облпрокуратура подала у Львівський окружний адміністративний суд три позови про визнання протиправними та скасування рішення сесії Львівської обласної ради шостого скликання від 17.12.2013 року.

«Йдеться про рішення «Про відкликання Львівською обласною радою власних повноважень, делегованих обласній державній адміністрації», «Про посилення контролю за роботою Львівської обласної державної адміністрації» та «Про виконавчий комітет Львівської обласної ради», а також голосування із зазначених питань», - йдеться в повідомленні.

У прокуратурі зазначили, що вказані рішення сесії винесені на розгляд і проголосовані з порушенням норм Конституції України та чинного законодавства.

Львівською облрадою допущено порушення ст.19 Конституції України та законодавства про місцеве самоврядування в Україні та місцевих державних адміністраціях, вважають у прокуратурі.

«Зокрема, відповідно до частини 2 статті 19 Конституції України органи місцевого самоврядування (до яких в силу положень частини 2 статті 10 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» відносять і обласні ради), їхні посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень і способом, передбаченими Конституцією і законами України», - повідомляє прес-служба.

Прокуратурою Львівської області також заявлено клопотання про забезпечення позовів в порядку ст. 117 Кодексу адміністративного судочинства України, а саме про заборону підписання і оприлюднення зазначених рішень до розгляду згаданих позовів у суді.

Нагадаємо, вчора, 17 грудня, Львівська обласна рада позбавила обласну державну адміністрацію делегованих їй повноважень.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

241