За інформацією посольства України в Нігерії, 16 грудня ц.р. біля берегів Нігерії стався піратський напад на нафтоносний танкер «MT Althea» (належить грецькій компанії «Medtankers», прапор Маршаллових островів), на борту якого перебували 18 членів екіпажу, з яких 17 українців і 1 грек. Про це повідомляє Департамент інформаційної політики Міністерства закордонних справ України.

«Пірати, піднявшись на борт, розбили комунікаційне обладнання, забрали у команди мобільні телефони та особисте майно членів екіпажу, взяли в заручники капітана судна (громадянин України) та інженера (громадянин Греції) і на катері зникли в напрямку узбережжя Нігерії. Під час нападу до захоплених не застосовувалася фізична сила. Інші члени екіпажу не постраждали, їх життю та здоров'ю нічого не загрожує», - наголошується в повідомленні.

Зараз МЗС України, посольство України в Нігерії та Греції у взаємодії з компанією-судновласником і нігерійськими компетентними органами вживають заходи щодо встановленню місця утримання заручників та їх звільнення.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

216