Гроші, які місто виділило на встановлення головної ялинки країни на Майдані Незалежності, повернулися в бюджет міста. Про це в середу на брифінгу заявила начальник Департаменту культури КМДА Світлана Зоріна.

«Ті 940 тисяч гривень, які виділялися на встановлення головної ялинки України, вже повернулися в бюджет міста», - сказала Зоріна.

За її словами, в цьому році в Києві як такої центральної ялинки не буде. При цьому Зоріна розповіла, що в десяти столичних районах 19 грудня з 15.00 до 17.00 районні ялинки запалять, туди запросять дітей, їм вручать подарунки, повідомляє «Укрінформ».

Крім того, начальник Департаменту культури повідомила, що місто запланувало для дітей новорічні ялинки у Палаці «Україна» і київському Палаці дітей та юнацтва. «З відомих причин ялинки в Жовтневому палаці і в Консерваторії скасовуються», - сказала Зоріна.

Вона зазначила, що всього в цьому році з бюджету міста на різні свята та культурні заходи було виділено 13 млн. гривень.

Нагадаємо, 1 грудня протестувальники зайняли Майдан Незалежності. Вони прикрасили недобудовану ялинку українськими та партійними прапорами. Крім того, конструкції розібраної ялинки були використані для зведення барикад навколо Майдану.

Головну ялинку України в Києві в цьому році не будуть встановлювати.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1072