У всіх регіонах України 18-19 грудня відбудуться молебні та хресні ходи в підтримку згоди і збереження країни «Молитва за Україну!». Цю ініціативу підтримали і взяли активну участь в її організації Почаївська, Києво-Печерська і Святогірська Свято-Успенська лавра.

Так, сьогодні, 18 грудня, о 9.00 в Свято-Успенській Лаврі (м. Святогірськ, Донецька обл.) відбулася літургія, молебень і хресний хід «Молитва за Україну!». Там же відбудеться і оприлюднення звернення блаженнішого Митрополита Київського і Всія України Володимира.

19 грудня о 14.30 в Києві розпочнеться хресний хід від Свято-Введенського монастиря до Свято-Успенського собору Києво-Печерської лаври, де відбудеться богослужіння та оприлюднення звернення блаженнішого Митрополита Київського і Всія України Володимира.

Також завтра молебні та хресні ходи відбудуться і в інших регіонах країни:
- Вінницька обл., с. Перепильченці, Свято-Миколаївська церква, початок о 10.30;
- Волинська обл., с. Зимно, Зимненський жіночий монастир, початок о 10.30;
- м. Донецьк, Святомиколаївська Успенська церква (на Ларинці), початок о 9.00;
- АР Крим, м. Євпаторія, Свято-Миколаївський собор, початок о 10.30;
- Луганська обл., м. Стаханов, Свято-Нікольський собор, початок о 10.00;
- м. Одеса, Свято-Успенський собор (Соборна площа), початок о 10.30;
- Рівненська обл., м. Острог, Свято-Воскресенський храм, початок о 10.30;
- м. Харків, Благовіщенський Кафедральний Собор, початок о 9.30;
- Хмельницька обл., смт Віньківці, Свято-Воскресенський храм, початок о 11.30.

Ініціатива «Молитва за Україну!» зародилася 14 грудня у Почаївській лаврі під час проповіді її настоятеля владики Володимира. Метою ініціативи є проведення у всіх храмах України молебнів за суспільну згоду і збереження цілісності держави.

15 грудня в Києво-Печерській лаврі владика Павло підтримав духовну ініціативу Почаївської лаври і висловив надію, що в День Святого Миколая буде проведено молебень та Хресний Хід від Свято-Введенського монастиря до Свято-Успенського Собору Києво-Печерської лаври. Цю духовну ініціативу благословив блаженніший Митрополит Київський і Всія України Володимир.

17 грудня ця ініціатива була підтримана і Святогірською Свято-Успенською лаврою.

Всі три лаври, як три духовних центри країни, взяли активну участь у підтримці цієї ініціативи - молитися за злагоду в Україні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

696