Сполучені Штати Америки нададуть додаткові 25 млн. доларів гуманітарної допомоги Філіппінам для подолання наслідків тайфуну «Хайян», повідомляє Reuters.

В цілому, США надала $86 млн. допомоги своєму основному союзнику, заявив державний секретар США Джон Керрі в середу, перебуваючи на Філіппінах з візитом.

«Це справді вражає. Місцевість схожа на зону бойових дій у всіх відношеннях», - заявив журналістам Керрі, перебуваючи в наметовому містечку, побудованому силами США у філіппінському місті Таклобан, де проживало 86 відсотків усіх загиблих внаслідок тайфуну.

На додаток до матеріальної допомоги, на Філіппіни, починаючи з 8 листопада, було відправлено близько 50 американських судів і літаків з продовольством, водою та іншими засобами життєвої необхідності, а також сотні солдатів для наведення порядку в зруйнованих районах.

«Америка продемонструвала надійне партнерство між двома союзниками», - сказав Керрі, додавши, що Сполучені Штати завжди готові надати підтримку Філіппінам.

У свою чергу, президент Республіки Філіппін Бенігно Акіно пообіцяв, що «кожен долар фінансової допомоги буде ефективно використаний.

Нагадаємо, тайфун «Хайян» спричинив численні повені та зсуви на Філіппінах, і практично знищив прибережне місто Таклобан з населенням 220 тисяч осіб. В результаті стихії постраждали близько 9,53 млн. осіб, понад 580 тис. чоловік позбулися даху над головою.

Президент України Віктор Янукович доручив надати гуманітарну допомогу Республіці Філіппіни.

Уряд України прийняв рішення надати гуманітарну допомогу Республіці Філіппіни, яка постраждала внаслідок тайфуну.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

140