18-19 грудня у всіх регіонах України відбудуться молебні та Хресні ходи в підтримку згоди і збереження країни «Молитва за Україну!».

Цю ініціативу підтримали і взяли активну участь в її організації Почаївська, Києво-Печерська і Святогірська Свято-Успенська Лавра.

Сьогодні, 18 грудня, о 9.00 в Свято-Успенській Лаврі (м. Святогірськ, Донецька обл.) відбулася літургія, молебень і хресний хід «Молитва за Україну!». Там же відбудеться і оприлюднення звернення блаженнішого Митрополита Київського і Всія України Володимира. Відео-звернення архієпископа Арсенія, намісника Свято-Успенської Святогірської Лаври можна подивитися тут.

Завтра, 19 грудня, о 14.30 в Києві розпочнеться хресний хід від Свято-Введенського монастиря до Свято-Успенського собору Києво-Печерської Лаври, де відбудеться богослужіння та оприлюднення звернення блаженнішого Митрополита Київського і всія України Володимира.

В цей же день, 19 грудня, молебні та Хресні ходи відбудуться і в інших регіонах країни:

- Вінницька обл., с. Перепільченцц, Свято-Миколаївська церква, початок о 10-30;

- Волинська обл., с. Зимно, Зимненський жіночий монастир, початок о 10-30;

- м. Донецьк, Святомиколаївська Успенська церква (на Ларінці), початок о 9-00;

- АР Крим, м. Євпаторія, Свято-Миколаївський собор, початок о 10-30;

- Луганська обл., м. Стаханов, Свято-Нікольський собор, початок о 10-00;

- м. Одеса, Свято-Успенський собор (Соборна площа), початок о 10-30;

- Рівненська обл., м. Острог, Свято-Воскресенський храм, початок о 10-30;

- м. Харків, Благовіщенський Кафедральний Собор, початок о 9-30;

- Хмельницька обл., смт. Віньківці, Свято-Воскресенський храм, початок об 11-30.

Ініціатива «Молитва за Україну!» зародилася 14 грудня у Почаївській Лаврі під час проповіді її настоятеля владики Володимира. Метою ініціативи є проведення у всіх храмах України молебнів за суспільну згоду і збереження цілісності держави.

15 грудня в Києво-Печерській Лаврі владика Павло підтримав духовну ініціативу Почаївської Лаври і висловив надію, що в День Святого Миколая буде проведено молебень та Хресний Хід від Свято-Введенського монастиря до Свято-Успенського Собору Києво-Печерської Лаври. Цю духовну ініціативу благословив блаженніший Митрополит Київський і Всія України Володимир.

17 грудня ця ініціатива була підтримана і Святогірською Свято-Успенською Лаврою.

Всі три Лаври, як три духовних центри країни, взяли активну участь у підтримці цієї ініціативи - молитися за злагоду в Україні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

168