Харківська міліція затримала останнього з учасників розбійного нападу на ювелірний магазин, який місяць переховувався від слідства. Про це повідомляє відділ зв'язків з громадськістю МВС України.

Вже встановлено, що свою злочинну діяльність зловмисники почали з березня 2012 року, на сьогодні доведено їхню причетність до 7 розбійних нападів на ювелірні магазини у місті Харкові. Викрадене золото зловмисники збували через ломбарди в якості брухту.

Нагадаємо, що 12 листопада в місті Харкові було скоєно зухвалий розбійний напад на ювелірний магазин. Четверо чоловіків, озброєних ножами і травматичним пістолетом, увірвалися в приміщення магазину, поранили охоронця та заволоділи золотими прикрасами.

11 грудня поточного року співробітниками слідчого управління та обласного карного розшуку було встановлено місцезнаходження останнього з нападників.

Наразі всі учасники злочинної групи затримані та знаходяться під вартою.

Слідчими проводиться досудове розслідування за ч.3 ст. 187 (розбій) та ст. 348 (посягання на життя співробітника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України, що карається довічним позбавленням волі.

Слідство по вказаній кримінальній справі триває.

Нагадаємо, пограбування відбулося 12 листопада в Харкові. Чоловіки в масках зі зброєю в руках увірвалися у приміщення ювелірного магазину, наказали продавцям лягти на підлогу і відразу відкрили вогонь. Одна куля потрапила в охоронця. Вони розбили вітрину, забрали ювелірні вироби і намагалися втекти.

Працівникам міліції, які одразу прибули за викликом, грабіжники чинили жорсткий опір і поранили міліціонера. Правоохоронці затримали одного з нападників, його спільникам вдалося втекти. Їх оголосили в розшук.

Пізніше двох із них затримали в Сумській області в результаті спецоперації.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

123