Мешканці багатоповерхових будинків, в яких не встановлені лічильники теплової енергії, щорічно переплачують за опалення 3,5-4 млрд. грн. Про це, як повідомляє кореспондент Forum'у, у ході круглого столу заявив голова правління ГО «Комітет захисту конституційних прав і свобод громадян» Микола Козирєв.

«Комунальну «чорну діру» доповнює відсутність теплолічильників у багатоповерхових будинках. За підрахунками, які провели громадські організації, мешканці будинків без лічильників тепла переплачують 3,5-4 млрд. грн. щорічно», - сказав він.

При цьому експерт додав, що згідно з офіційними даними, близько 70% багатоповерхових будинків не мають лічильників тепла.

Разом з тим Козирєв нагадав, що відповідно до енергетичної стратегії України, яка формує сучасну політику енергозбереження, зношеність магістральних і розподільних мереж сягає майже 70% від їхньої загальної протяжності.

Крім того, він зазначив, що центральні теплопункти не регулюють віддачу теплової енергії згідно з температурою навколишнього середовища. «Таким чином, сумарні втрати тепла на шляху від виробника до споживача досягають 40-45%», - підсумував він.

Дарина Шварцман,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

128