Наступного року в Україні мінімальна зарплата буде підвищуватися в три етапи. Про це, як передає кореспондент Forum'у, відкриваючи засідання уряду, заявив прем'єр-міністр Микола Азаров.

Прем'єр підкреслив, що головне значення реалізації бюджету буде залишатися за реалізацією програми активізації економіки. За його словами, також буде продовжено виконання програми реформ Президента.

«Що стосується соціальних параметрів бюджету, мінімальна заробітна плата наступного року буде підвищуватися в три етапи: з 1 січня, 1 липня та з 1 жовтня. Вона буде майже вдвічі більша, ніж громадяни отримували у 2009 році», - заявив він.

Прем'єр зазначив, що розмір посадового окладу працівників першого тарифного розряду єдиної тарифної сітки також буде збільшуватися в 3 етапи. «Це буде на 18% більше, ніж у грудні 2013 року, та вдвічі, підкреслюю, більше, ніж у 2009 році», - зазначив він.

Глава уряду також навів приклади, на скільки зросте зарплата певних категорій службовців. «У результаті таких підвищень середньомісячна заробітна плата на кінець 2014 року, наприклад, дільничного лікаря-терапевта вищої категорії підвищиться на 602 гривні, у порівнянні з груднем поточного року, фельдшера - зросте на 401 гривню щомісячно, підкреслюю. Завідувача дошкільного навчального закладу - на 645 гривень, вчителя вищої категорії загальноосвітнього навчального закладу - на 602 гривні, старшого наукового співробітника - на 748 гривень», - повідомив Азаров.

Нагадаємо, до кінця 2013 року прожитковий мінімум в Україні підвищиться з нинішніх 1108 до 1176 гривень.

Тетяна Мацур,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

2860