Для прийняття Державного бюджету на 2014 рік у грудні є всі необхідні передумови. Про це в ефірі каналу БТБ заявив голова правління Центру прикладних політичних досліджень «Пента» Володимир Фесенко.

Політолог зазначив, що з різних причин процес прийняття бюджету затягнувся, в той час як саме зараз є можливість увійти в новий рік з головним кошторисом країни.

«Якщо ми хочемо, щоб бюджет на 2014 рік був своєчасно прийнятий, треба його зараз розглядати. І так є певне запізнення з різних причин: це було пов'язано з проблемами навколо європейської інтеграції, Угоди про асоціацію, плюс - проблеми у відносинах з Росією», - додав він.

На думку політолога, передумовами для ухвалення державного кошторису на наступний рік повинні стати результати домовленостей Президента України Віктора Януковича за підсумками візиту до Москви.

«Чому зараз - це безпосередньо пов'язано з результатом домовленостей у Москві. Ціна на газ - це завжди один з головних параметрів бюджету, це впливає на макроекономічні показники, фінансові показники бюджету. Якщо все гаразд - це просто буде зафіксовано в проекті бюджету і надалі бюджетний процес вже вийде на фінішну пряму», - переконаний експерт.

«Добре, що, зрештою, Верховна Рада запрацювала. І в принципі бюджет буде розглядатися», - зазначив Фесенко.

Експерт додав, що, незважаючи на певні проблеми, пов'язані з політичною кризою, прийняти держкошторис до Нового року потрібно обов'язково.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

138