Співробітники Управління по боротьбі з організованою злочинністю Одеської області спільно з представниками облпрокуратури та ГУБОЗ МВС України викрили групу осіб, які організували і використовували для отримання незаконного прибутку конвертаційний центр. Про це повідомляє ВЗГ ГУМВС України в Одеській області.

Всього до складу злочинного угруповання входили 12 учасників.

Правоохоронці встановили, що за допомогою конвертаційного центру зловмисники формували незаконний податковий кредит з податку на додану вартість різним суб'єктам підприємницької діяльності.

«Діяли члени угруповання за наступною схемою: вони реєстрували фіктивні підприємства, після чого використовували їхні реквізити для проведення безтоварних операцій, отримуючи таким чином незаконний прибуток. Усі печатки, а також документи про проведення товарних операцій та надання послуг були підроблені», - йдеться в повідомленні.

Так, у поточному році через рахунки задіяних суб'єктів підприємницької діяльності, а всього їх було більше сімдесяти, зловмисники незаконно перевели в готівку близько двох мільярдів гривень. Гроші вони отримували через банківські рахунки, відкриті спеціально для цього в декількох банках Одеси.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Під час його розслідування правоохоронці провели санкціонований обшук інкасаторської машини, в якій кур'єри перевозили грошові кошти в сумі 10 мільйонів гривень.

Також обшуки були проведені і в приміщеннях конвертаційного центру. Там правоохоронці виявили та вилучили фіктивну фінансово-бухгалтерську документацію, що стосується діяльності центру, печатки і штампи різних суб'єктів господарювання, а також комп'ютерну техніку.

«Зараз вирішується питання про обрання фігурантам справи запобіжного заходу. Згідно з вказаною статтею, за подібні діяння, якщо вони скоєні у великих розмірах, їм «світить» позбавлення волі строком від п'яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років. Яким буде покарання - визначить суд», - підсумували в міліції.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

151