Держдума Росії прийняла в першому читанні закон про обмеження терміну тимчасового перебування на її території іноземних громадян, які прибули в Російську Федерацію в безвізовому порядку протягом 90 днів кожні півроку.

Таке рішення підтримав 441 депутат.

Як наголошується в пояснювальній записці, існуюча світова практика в'їзду і перебування іноземних громадян в якій-небудь країні, (яка не є державою їх громадянської належності), - у разі відсутності в них приписки чи іншого відповідного документа, який надавав би їм право на безперервне перебування (проживання) на території такої держави протягом досить тривалого періоду, - припускає необхідність наявності певного тимчасового інтервалу між попередніми і наступними відвідуваннями даними іноземними громадянами цієї держави.

Подібна практика дотримується і в Російській Федерації відносно іноземних громадян, які прибувають на підставі візи, (коли у відповідних візових документах вказується допустимість їх перебування в Російській Федерації, наприклад, протягом 90 днів з кожних 180), повідомляє «УНІАН».

При цьому наголошується, що іноземні громадяни дотримуються 90-денного допустимого терміну їх безперервного тимчасового перебування в РФ, однак після виїзду з країни протягом кількох днів повертаються.

На думку парламентарів, такий стан створює додаткові труднощі в забезпеченні системного регулювання міграційних процесів у Російській Федерації в цілому.

«Запропоновані зміни сприятимуть підвищенню загальної ефективності державного регулювання та управління у Російської Федерації процесами міграції іноземних громадян та осіб без громадянства», - йдеться в документі.

Нагадаємо, кількість громадян України, яким заборонено в'їзд у Росію, за останній місяць збільшилася на 5 тисяч і досягла близько 25 тисяч осіб.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

227