Державна служба України з надзвичайних ситуацій і Міністерство надзвичайних ситуацій Росії затвердили план спільних заходів на 2014-2016 роки, що передбачає як обмін досвідом, так і участь у ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій у Росії та Україні.

Як повідомляє прес-служба МНС Росії, документ підписали глава МНС Володимир Пучков і голова ДСНС Михайло Болотських у рамках міждержавної комісії.

«План передбачає можливість участі аварійно-рятувальних формувань МНС та ДСНС у ліквідації надзвичайних ситуацій на території РФ і України, обмін досвідом у питаннях моніторингу і прогнозування НС, організацію взаємного оповіщення при загрозі виникнення надзвичайних ситуацій транскордонного характеру», - йдеться в повідомленні.

Документом визначені плани щодо організації спільної роботи з ліквідації масштабних пожеж, особливо в лісах і на прикордонних територіях.

Також договір враховує питання професійної підготовки фахівців, обміну досвідом та спільного науково-технічного розвитку.

Нагадаємо, 17 грудня у Москві під головуванням Президента України Віктора Януковича і президента Російської Федерації Володимира Путіна пройшло шосте засідання Українсько-Російської міждержавної комісії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

110