Домовленості між Україною і Російською Федерацією у газовій сфері є результатом спільних дій, зазначив Президент Віктор Янукович, як повідомляє прес-служба Глави держави.

«Ціноутворення - це продукт нашої спільної роботи. Якщо говорити про перспективи, ми повинні думати, як нам побудувати роботу, яка б створювала мотивацію для двох сторін. Я маю на увазі створення умов для прозорої роботи української ГТС», - сказав Президент.

Нагадаємо, Президент Росії Володимир Путін повідомив, що «Газпром» і НАК «Нафтогаз України» підписали доповнення до вже існуючої угоди, що дає можливість «Газпрому» продавати газ Україні за ціною 268,5 дол. за тис. куб. м.

«Ми вважаємо, що це тимчасове рішення, маючи на увазі, що довгострокові домовленості повинні і будуть досягнуті. Це стосується і поставок газу в Україну, і забезпечення безперебійного транзиту в Європу», - сказав Путін.

Він також додав, що з метою підтримки бюджету України уряд Росії ухвалив рішення розмістити у цінних паперах українського уряду частину своїх резервів з Фонду національного добробуту в обсязі 15 млрд дол. США.

Президент РФ також додав, що сьогодні не обговорювалося питання про приєднання України до Митного союзу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

208