За підсумками засідання Українсько-Російської міждержавної комісії підписано низку документів, повідомляє прес-служба Глави держави.

Зокрема, Президент України Віктор Янукович і президент Російської Федерації Володимир Путін підписали План українсько-російських заходів щодо спільного святкування 200-річчя з дня народження Т.Г.Шевченка у 2014 році. Також у присутності Президентів було підписано Протокол шостого засідання Українсько-Російської міждержавної комісії.

Згідно з повідомленням, відповідно до Протоколу між Кабінетом Міністрів України та урядом Російської Федерації про поставки товарів за виробничою кооперацією у 2014 році і в рамках виробничої кооперації господарюючими суб'єктами здійснюються поставки сировини, матеріалів, вузлів, комплектуючих виробів, послуг, технологічно взаємопов'язаних та необхідних для спільного виготовлення кінцевої продукції, що не виробляються в Україні і Росії або вироблених у кількостях, які не забезпечують потреби внутрішнього ринку. Товари (послуги), що поставляються за виробничою кооперацією і включені в Протокол, не оподатковуються на додану вартість і акцизами.

Угода між урядами про спільні дії з організації будівництва транспортного переходу через Керченську протоку визначає основні підготовчі аспекти спільних дій щодо будівництва транспортного переходу через Керченську протоку, а також передбачає створення відповідної Міжурядової українсько-російської робочої групи й етапи реалізації даного проекту.

План дій щодо врегулювання торговельних обмежень у двосторонній торгівлі між Україною і Російською Федерацією на 2013-2014 роки відображає домовленості сторін щодо проведення відповідних заходів у 2013-2014 роках з метою лібералізації доступу товарів на взаємні ринки.

Міжурядовий Протокол про визначення пункту пропуску через українсько-російський державний кордон «Куйбишеве» для здійснення спільного контролю контрольними органами держав визначає, що в пункті пропуску «Куйбишеве» здійснюватиметься спільний контроль компетентними органами України і Російської Федерації.

Угода між Державною службою України з контролю за наркотиками та Федеральною службою Російської Федерації з контролю за обігом наркотиків про співробітництво в боротьбі з незаконним обігом наркотичних засобів, психотропних речовин та їх прекурсорів спрямована на активізацію двостороннього співробітництва на міжвідомчому рівні у сфері боротьби з незаконним обігом наркотичних засобів.

Міжурядова Угода про оперативне оповіщення про ядерну аварію та обмін інформацією в галузі ядерної та радіаційної безпеки визначає умови співробітництва Сторін у разі виникнення ядерної аварії.

Також підписані доповнення до контрактів на купівлю-продаж, поставки, обсяги та умови транзиту природного газу від 19.01.2009 між ВАТ «Газпром» і НАК «Нафтогаз України».

Планом спільних заходів Державної служби України з надзвичайних ситуацій та Міністерства Російської Федерації у справах цивільної оборони, надзвичайних ситуацій і ліквідації наслідків стихійних лих затверджується перелік спільних заходів у рамках реалізації Угоди про співробітництво в галузі попередження промислових аварій, катастроф, стихійних лих та ліквідації їх наслідків на 2013-2015 роки.

Меморандум про наміри щодо активізації співпраці у сфері суднобудування між Міністерством промислової політики України та Міністерством промисловості і торгівлі РФ визначає пріоритетні напрями співпраці у сфері суднобудування.

Міжурядовим Протоколом про внесення змін в Угоду між урядами України і РФ про співпрацю при здійсненні спільного контролю осіб, транспортних засобів і товарів на українсько-російському державному кордоні від 18 жовтня 2011 року внесено зміни до статті 3 у такій редакції: «Спільний контроль здійснюється в автомобільних, залізничних і поромному пунктах пропуску через кордон, а також може здійснюватися під час руху пасажирських поїздів між залізничними пунктами пропуску через кордон».

Також підписано Міжурядову Угоду про реалізацію заходів державної підтримки відновлення серійного виробництва літаків сімейства Ан-124 з двигунами Д-18Т та їх модифікаціями.

Крім того, підписано Меморандуму про взаєморозуміння між Державним космічним агентством України та Федеральним космічним агентством.

Нагадаємо, 17 грудня у Москві під головуванням Президента України Віктора Януковича і президента Російської Федерації Володимира Путіна пройшло шосте засідання Українсько-Російської міждержавної комісії.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

402