Один з районних судів Варшави сьогодні відклав розгляд першої справи щодо двох відомих у Польщі журналістів Куби Воєвудського та Міхала Фігурського за дискримінаційні висловлювання та непристойні жарти щодо громадянок України.

Про це повідомляє «УНІАН» з посиланням на адвоката Ельвіна Гаядхура, який першим подав до суду на згаданих журналістів за расистські висловлювання на його адресу в ефірі польського радіо Eska Rock у травні 2011 року, Кшиштофа Вонсовського.

Адвокат повідомив, що суддя перенесла розгляд справи на 18 березня 2014 року через неявку на сьогоднішнє засідання одного з підозрюваних Куби Воєвудського.

На частині засідання, яке було відкрито для засобів масової інформації, суддя сказала, що Воєвудський двічі не взяв офіційний лист, яким його викликали в суд і не відповідав на телефонні дзвінки працівників суду, які таким чином намагалися передати інформацію про засідання.

Вонсовський повідомив, що суддя може наказати поліції примусово доставити підозрюваного до суду або провести наступне засідання в його відсутність, використавши у справі раніше надані ним пояснення.

Адвокат зазначив, що Гаядхур не планує домагатися від суду ув'язнення журналістів за расистські висловлювання на його адресу, але хоче такого покарання, яке б стало «відчутним» для них.

Серед них він назвав можливість штрафу, покарання у вигляді громадських робіт або вирок з випробувальним терміном.

Співрозмовник агентства також назвав скандальним той факт, що на перше засідання у цій справі не з'явилися представники прокуратури, зазначивши, що на інші, менш важливі, вони приходили.

В окружному суді Варшава-Прага агентству повідомили, що суд поки не визначив дату першого засідання у справі щодо образливих висловлювань на адресу українок, які допустили в ефірі Eska Rock Воєвудський та Фігурський у червні 2012 року.

Як раніше повідомляв ForUm, польська радіостанція Eska Rock 22 червня 2012 року в своєму ефірі вибачилася перед громадянками України за непристойні жарти.

Міністерство закордонних справ України зажадало публічних вибачень від польських журналістів, які допустили некоректні висловлювання про українок у прямому ефірі польського радіо.

Куба Воєвудський та Міхал Фігурський відповідатимуть перед судом за сказані ними в ефірі радіостанції Eska Rock непристойні жарти про громадянок України.

Радіостанції звільнила цих журналістів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

169